Brandhout, een duurzame energiebron

Kwalitatief brandhout of haardhout

PDS brandhout (haardhout) is een onderdeel van ons bedrijf PDS bouw, gelegen in Knokke-Heist. Reeds jaren verkopen wij tal van soorten brandhout aan zowel particulieren als professionelen in België en Nederland voor verschillende doeleinden, dit alles aan zeer scherpe prijzen. Ons brandhout is van uitstekende kwaliteit. Wij beschikken tevens altijd over een grote voorraad droog brandhout!

Soorten brandhout

  • Harde houtsoorten: eik-beuk - lengte 30-35 cm 90€/ 1,2 stère
  • Zachte houtsoorten: berk-populier - lengte 30-35 cm = 80€/1,2 stère 1e keus droog, 1 bak (1,2 stère) populier/kerstpopulier - lengte 30-35 cm = 80€
  • Zakken houtblokken, eerste keus droog eik/beuk van 25 kg à 12€/zak
  • Zakken met extra fijn gekliefd droog beukenhout van 20 kg à 12€/zak  (speciaal voor ofyr-teppanyaki-vuurschalen-BRAAI-restaurants-…)
  • Kort brandhout (+/- 20 cm) of andere afmetingen mogelijk op aanvraag
  • Netverpakking droog eik/beuk van 2,2 stère = 170€/stuk.

Op verschillende foto’s is te zien dat wij ons hout stockeren in metalen kratten om verder te drogen. De inhoud van deze kratten is 1,2 stère.

Harde houtsoorten, zoals eik, beuk, hagebeuk, enz branden langzamer in vergelijking met zachte houtsoorten, zoals berk en populier.

Voor open haarden bijvoorbeeld geven wij de voorkeur aan harde houtsoorten omdat ze weinig spatten en zeer mooi branden. Bij kachels die worden gebruikt om enkele uren per dag te werken is het minder van belang welke houtsoort u kiest. Een zachte houtsoort is hier dus zeker een goede keuze. Voor kachels die voortdurend bijgevuld worden, raden wij aan om hardhout te gebruiken.

U kan bij ons ook terecht voor Domo Pellets. Domo Pellets bestaan uit 100% naaldhout. Wij verkopen deze in zakken van 15 kg aan 5 €/per stuk en zijn in onze brandhoutautomaat per 2 zakken verkrijgbaar. Domo Pellets kunnen aan huis geleverd worden per pallet van 64 zakken. Deze levering is gratis in de omgeving van Knokke-Heist vanaf de aankoop van 2 palletten. 

Kenmerken Domo Pellets: 

  • Warmtevermogen: 4.9 KWH/kg
  • ​Aspercentage: kleiner dan 0.4%
  • Houtsoort: 100% naaldhout
  • Vochtigheid: kleiner dan 6%

“De juiste keuze van brandhout is van belang. Wij helpen u in uw keuze.”

Ophalen of thuis geleverd aan een scherpe prijs

Uw brandhout of haardhout thuis geleverd of opgehaald door uzelf. Alles is mogelijk bij ons. Wij beschikken over degelijke uitrusting voor het transport van ons haardhout en Domo Pellets. Binnen Knokke-Heist is bij afname van 3 stères het transport gratis. De houtsoorten kunnen evenwel aangevoerd worden per oplegger dit bij afname van volledige vracht.

Onze brandhoutautomaat

Door de toenemende vraag naar kleinere hoeveelheden brandhout pakte PDS brandhout uit met een echte Belgische primeur. Door het instaleren van de allereerste brandhoutautomaat willen wij mensen op ieder moment van de dag kunnen voorzien van brandhout en Domo Pellets. Zowel overdag als ‘s nachts kan u bij ons terecht om een beperkte hoeveelheid houtblokken en aanmaakhout te kopen.

PDS Brandhout  te Knokke adviseert u naar gelang de toepassing en de kachel of haard die u heeft. Indien u vragen heeft over ons brandhout of indien u bijkomende informatie wenst over onze werking, contacteer ons vrijblijvend.

Contacteer ons