Afwerking zwembad met boordsteen en terras

Bij de opbouw van dit buitenzwembad deed deze klant uit Westkapelle beroep op PDS Bouw voor de afwerking ervan. De afboording rond het zwembad en het houten terras werden vakkundig aangelegd en een stijlvol poolhouse werd opgebouwd in harmonie met woning en tuin. In nauw overleg met de klant gingen we op zoek naar passende materialen, de juiste kleuren en afwerkingstechnieken. 

Het verzorgde en functionele karakter van boordstenen

Veiligheid in en rond een zwembad is een belangrijke factor. Boordstenen aan het zwembad zorgen enerzijds voor minder waterverlies, anderzijds zorgen ze voor een anti-slipeffect door het ruwe karakter. Samen met de klant werd gekozen voor een gerectificeerde (niet getrommelde) blauwe hardsteen. 

De aanleg van een houten terras in Padoek

Voor de aanleg van het terras koos de klant voor natuurlijke materialen. Het terras werd aangelegd met padoek houten terrasplanken voor een rustgevende uitstraling. Deze houtsoort vraagt weinig onderhoud, splintert niet, is sterk, duurzaam en vochtbestendig. Hevige regenbuien, vrieskou of hitte hebben geen effect op het hout.

Padoek (ook wel Padouk genoemd) is een stijlvolle en duurzame houtsoort afkomstig uit Afrika.  Padoek is herkenbaar aan zijn roodbruine tint en is zeer geschikt voor terrassen.

Energiezuinig door goede isolatie

Een verwarmd buitenzwembad vraagt een degelijke isolatie. PDS Bouw isoleerde het zwembad rondom, van de bodem tot de wanden, met Betopor. Betopor is een isolatiechape die bestaat uit grafiet EPS-parels. Al dan niet gecombineerd met EPS-Silver isolatieplaten levert Betopor thermische en akoestische topprestaties. Het is een sterk, milieuvriendelijk materiaal dat niet krimpt. Het resultaat is een energiezuinig en duurzaam zwembad, klaar voor een frisse duik.

Poolhouse in eikenhout

Samen met de klant koos PDS Bouw ervoor om een stijlvol eikenhouten poolhouse te bouwen naast het zwembad, een ruimte die dienst doet als veilige opslagruimte voor alle technische installaties van het zwembad, schoonmaakmateriaal en accessoires.

Bent u van plan uw woning te renoveren of volledig te verbouwen? Een keuken of badkamer die aan vernieuwing toe is? Vloertegels of wandtegels laten plaatsen door een vakman? Nood aan een nieuwe omheining in uw tuin? Wij komen graag bij u langs om uw verbouwingsproject te bekijken en uw wensen te bespreken.

Contacteer ons