Aanleg van oprit in natuurtegels

Het succes van een perfect aangelegde oprit schuilt in een sterke fundering die netjes onder een helling ligt en goed gedraineerd is. De eigenaar van het appartementsgebouw in Zoute was op zoek naar een professioneel bouwbedrijf voor de volledige aanleg van de oprit en kwam bij PDS Bouw terecht. Onze vakmensen legden hellende oprijlanen aan, voorzien van een ontkoppelingsmat onder de oprittegels. In samenspraak met de klant kozen we voor een neutraal grijze natuurtegel. 

“Natuurstenen zijn gekend voor het duurzaam karakter, lange levensduur en het creëren van een egaal verzorgde uitstraling.”

Het leggen van een oprit vraagt een degelijke fundering

Een goede fundering is een absolute must. Opritten worden zwaar en frequent belast. Is de fundering niet sterk genoeg, bestaat de kans dat uw oprit zal verzakken, kunnen er scheuren ontstaan of kunnen de tegels zelfs breken. Na het eventueel compenseren van de hoogte en stabiel maken van de ondergrond zorgden we ervoor dat we tijdens deze fase uiterst grondig te werk gaan. Onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat we steeds een stevige, waterdoorlatende fundering plaatsen.

Voldoende helling voor perfecte afvloeiing van regenwater

Tijdens het aanleggen van de oprit houdt PDS Bouw voldoende rekening met de helling. Een goede helling zorgt er namelijk voor dat het water na een hevige regenbui niet op de oprit blijft staan maar afvloeit. 

Een sterk hellende oprijlaan vraagt extra maatregelen

De helling in een oprit is van belang voor de afvloeiing van het water, maar door het hoogteverschil met het gebouw konden we een sterke helling in de oprijlanen niet vermijden. Door de richting van de helling zal het overtollige water vloeien richting het gebouw. We zorgden ervoor dat onze klant geen wateroverlast heeft van zodra hevige regenbuien de kop opsteken en namen hiervoor dan ook extra maatregelen.

“In deze oprit werd een drainagemat aangebracht die tussen de beton en de klinkeropbouw voor afvoer van water zorgt. Er werd tevens een buffertank met pomp voorzien om het overtollige water naar de straatzijde te pompen.”

Bent u van plan uw woning te renoveren of volledig te verbouwen? Een keuken of badkamer die aan vernieuwing toe is? Vloertegels of wandtegels laten plaatsen door een vakman? Nood aan een nieuwe omheining in uw tuin? Wij komen graag bij u langs om uw verbouwingsproject te bekijken en uw wensen te bespreken.

Contacteer ons